top of page

OM OSS

Bjørgvin Vokal er et blandet kor, stiftet i 1952, tidligere kjent som Bjørgvin
Blandakor. Vi er en sangglad gjeng med medlemmer fra hele Bergen.

Daniela Iancu Johannessen er vår drivende dyktige, entusiastiske, og energiske dirigent.
Repertoaret spenner fra nasjonalromantiske folketoner via klassiske stykker til
populære svisker. Sangglede gir samhold, og vi liker å dra på tur i lag, og å invitere til konserter og korkaféer. Hvert annet år drar vi utenlands.

I 2017 var vi på tur til Latvia - på gjenvisitt til vokalgruppen Era som gjestet oss under Hansadagene 2016. Vi hadde sommerkonserten vår på Chagall. De senere år har vi vært så heldige å ha med oss spennende gjesteartister som Myrna Braza, Christina Skyberg, DePresno og ikke minst Helge Jordal, som så ofte støtter opp om arrangementene våre.
I 2018 hadde vi vårkonsert med norsk musikk i Slettebakken kirke sammen med koret Sounds Like Us.
Vi reiste til Fosnavåg om høsten og hadde konsert der med 3 av de lokale korene. 
Våren 2019 hadde vi korkafe med korene Paradur og Alt for damene.
Dessuten en korkafe med Jadazz og Brage Mannskor.
I mai ble vi invitert til å synge med Mannskoret Brage i Grand Selskapslokaler.

Året 2020 ble annerledes for alle med covid-19. Vi kunne ikke møtes fysisk til øving, men vår løsningsorienterte dirigent sudde seg rundt og samlet oss på zoom.
Da fikk vi både sett hverandre og sunget. I juni kom vi tilbake til øvinger i vårt vanlige lokale, selvfølgelig med de nødvendige smitteverntiltakene myndighetene krevde.
I september 2020 hadde vi seminar med selveste Edvard Grieg Kor, Bergens profesjonelle kor i et opplegg de kaller Møt-koret. Vi kan ikke få fullrost dem nok for deres evne til å løfte oss både teknisk og klangmessig. Det ble en skikkelig opptur for oss. Videoklipp fra konserten etter seminaret ligger på facebook og instagram.
I september 2022 feiret vi vårt 70-års jubileum med Helge Jordal og Sjur Hjeltnes som medvirkende gjester.Vi har svært gode øvingslokaler i Nordnes Bydelshus, og treffes der hver tirsdag
kl 19:00 – 21:30. Du er hjertelig velkommen hvis du føler sanggleden boble!
Bjørgvin_Vokal_Hvit.png

SINCE 1952

bottom of page